Trådkorg 35 liter

Från 1 175,00 kr
Handtillverkad korg av galvaniserat stål med handtag. För förvaring inomhus och utomhus.
Tillfälligt slut i webblager
Se lagerstatus i butik
Korgen är handvävd och perfekt för att förvara tidningar, ved eller leksaker.
Storlek 35 var den allra första som tillverkades år 1922 och utgör den ursprungliga modell som alla övriga modeller utgår från.
Du kan också göra om den till en utomhusplanteringskorg tillsammans med den specialsydda planteringspåsen. Kan stå utomhus året runt i alla klimat och kommer med tiden att utveckla en matt patina.

Den första korgen vävdes för hand 1922 av Einar Andersson, i Furufjäll, Sverige.
Inledningsvis användes korgarna av fiskare och bönder som behövde pålitlig förvaring som kunde tåla väder, vind och hårt slitage. Ända sedan starten har varje korg vävts för hand med exakt samma teknik och verktyg. Bakom varje korg ligger ett skickligt hantverk och det tar år att helt behärska tekniken och materialen för att tillverka en Korbo-korg.

Alla korgar är individuellt signerade av den hantverkare som har vävt korgen. För att väva ihop varje korg används en unik teknik som innebär att vävningen görs med en enda tråd, helt utan svetsningar eller skarvar. Tekniken, hantverket och högkvalitativa material är anledningarna till att Korbo-korgarna är så hållbara och slitstarka. Det finns helt enkelt inga delar av korgen som kan falla isär!
  • Användning: Inomhus, Utomhus

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.