Olja, såpa, vax & fernissa

Linoljan har en mängd olika användningsområden, den kan användas för att impregnera, rostskydda samt som bas vid framställning av linoljefärg. Här hittar du ett brett sortiment av produkter med oljan från lin som bas. Från rå linolja, via linoljesåpa till linoljevax och linoljefernissa, tillverkade av bland annat Ottossons färgmakeri och Allbäcks linoljeprodukter

Finns det ett universalmedel för byggnadsvård så ligger linoljan nära till hands. Det är en helt naturlig produkt som har en mängd olika användningsområden. Rå kallpressad linolja passar bra till impregnering och grundning före målning utomhus. Den kokta oljan torkar snabbare och är därför smart för inomhusbruk och är en dominerande ingrediens i många av våra ytbehandlingar som möbeloljor, vaxer, fernissor och kitt. Byggfabrikens linoljor har inga tillsatser.

Loading...
Handla enligt
Filter
Material
Loading...
Handla enligt
Filter
Material
Filter

33 produkter

Sida
per sida
  1. Lägg till i önskelista
    Linoljevax
    Från 175,00 kr
Filter

33 produkter

Sida
per sida

Vad är linoljesåpa?

Linsåpa eller linoljesåpa tillverkas av rå linolja. Det blir en överfettad och dryg såpa som du med fördel kan använda till bland annat handtvätt, rengöring av golv, penselrengöring, fläckborttagning på kläder eller som tvättmedel. Linoljesåpan är naturligt återfettande och ger en mild doft av lin.

Vad är skillnaden mellan kokt och rå linolja?

Linolja utvinns genom att linfröna kallpressas och blir till antingen kokt eller rå linolja. Om du ska välja kokt eller rå linolja beror på vad du ska använda den till. I rå kallpressad linolja är molekylstorleken mindre och tränger därmed längre in i träet och är därför bra till impregnering och grundning före målning utomhus. Den kokta oljan torkar snabbare och är därför bra för inomhusbruk och är en vanlig ingrediens i våra ytbehandlingar som möbeloljor, vaxer, fernissor och kitt.