Taklampor

Byggfabriken erbjuder ett brett utbud av klassiska taklampor som passar i stil med allt från sent 1800-tal till mitten av 1900-talet. Armaturerna är självklart nytillverkade, men efter äldre förlagor. Här hoppas vi att du hittar en taklampa oavsett om du ska belysa ett hus från sekelskifte eller funkisperioden. De vanligaste utförandena är en pendellampa (som alltså hänger ner), eller en plafond (som istället sitter närmre taket), men varje utförande finns också i lite olika stilar.

Skomakarlamporna gjorde entré i de svenska hemmen i samband med att de svenska hemmen elektrifierandes omkring sekelskiftet 1900. Under de kommande decennierna fick vi sedan upp intresset för olika stilar och skärmarna började ta andra uttryck och började senare också ta andra former, såsom kloten i våra älskade klotlampor.

Tre saker att tänka på för att välja rätt taklampa
Stil: När är huset byggt? Använd dig gärna av filtret "Stilepok" nedan för att hitta belysning som matchar ditt hem. 

Takhöjd: Finns det takhöjd för en hängande lampa eller behöver du belysning som sitter närmare taket, t.ex. en plafond? Volymen luft i rummet avgör också hur stor lampa det bör vara.

Syfte: Är lampans syfte att ge allmänljus i en hall, punktbelysa över köksbänk eller kanske bara bjuda på en trevlig stämning i fönstret? Ofta behöver du alltså ett antal olika lampor i varje rum, som fyller olika syften.

Loading...
Handla enligt
Filter
IP-klass
Loading...
Handla enligt
Filter
IP-klass
Filter

119 produkter

Sida
per sida
Filter

119 produkter

Sida
per sida