Kakel: Original Style

Original Style började tidigt tillverka de kakelplattor där glasyren är lagd i ett extra tjockt lager med djup lyster och skimrande effekt vi kallar victorian tiles. Noggrann forskning kring dekorationsteknik och historiskt förekommande glasyrer möjliggör en konsekvent återgivning av levande färger i kombination med exakta detaljer och hantverksmässiga moment i produktionen. Genom att tillverka egna glasyrer säkerställs att den når upp till de krav på genomskinlighet, färgintensitet och reflektionsförmåga som kännetecknar victorian tiles från Original Style. Detta märks inte minst på detaljerna i de dekorerade och profilerade listerna.

Kulörerna blandas i en transparent bas, vilket ger klara och djupa färgnyanser. Nyansskillnader i kulörernas färgton är en inneboende egenskap i klassiska kakelplattor, ett resultat av tillverkningsprocessen. Vi rekommenderar att lägga ut och blanda kaklet i dagsljus före montering för att skapa en jämn färgvariation över ytan. Blanda gärna kakel från olika paket.

Original Styles kakel finns i omkring tjugo olika kulörer av traditionella Victorian Tile färger. Inom varje kulörgrupp finns profilerade lister, sockellister, hörnlister och avslutningslister. Naturlig lera och förbränningsprocessen kan ge en variation i storleken +/- 1% av angivet mått. Listprofilerna är gjutna i form vilket kan medföra större storleksvariationer än den torrpressade kakelplattan.

Loading...
Handla enligt
Filter
Tjocklek
Kulör
Loading...
Handla enligt
Filter
Tjocklek
Kulör
Filter

398 produkter

Sida
per sida
 1. Lägg till i önskelista
  Kulörprov - Kakel
  Från 20,00 kr
 2. Lägg till i önskelista
  Field Tile Corner - External
  Från 240,00 kr
 3. Lägg till i önskelista
  Victoria R
  Från 270,00 kr
 4. Lägg till i önskelista
  Victoria L
  Från 270,00 kr
Filter

398 produkter

Sida
per sida