Kakel: Original Style

Original Style började tidigt tillverka de kakelplattor där glasyren är lagd i ett extra tjockt lager med djup lyster och skimrande effekt vi kallar victorian tiles. Noggrann forskning kring dekorationsteknik och historiskt förekommande glasyrer möjliggör en konsekvent återgivning av levande färger i kombination med exakta detaljer och hantverksmässiga moment i produktionen. Genom att tillverka egna glasyrer säkerställs att den når upp till de krav på genomskinlighet, färgintensitet och reflektionsförmåga som kännetecknar victorian tiles från Original Style. Detta märks inte minst på detaljerna i de dekorerade och profilerade listerna.

Kulörerna blandas i en transparent bas, vilket ger klara och djupa färgnyanser. Nyansskillnader i kulörernas färgton är en inneboende egenskap i klassiska kakelplattor, ett resultat av tillverkningsprocessen. Vi rekommenderar att lägga ut och blanda kaklet i dagsljus före montering för att skapa en jämn färgvariation över ytan. Blanda gärna kakel från olika paket.

Original Styles kakel finns i omkring tjugo olika kulörer av traditionella Victorian Tile färger. Inom varje kulörgrupp finns profilerade lister, sockellister, hörnlister och avslutningslister. Naturlig lera och förbränningsprocessen kan ge en variation i storleken +/- 1% av angivet mått. Listprofilerna är gjutna i form vilket kan medföra större storleksvariationer än den torrpressade kakelplattan.

Loading...
Handla enligt
Filter
Kulör
Loading...
Handla enligt
Filter
Kulör
Filter

398 produkter

Sida
per sida
  1. Lägg till i önskelista
    Kulörprov - Kakel
    Från 20,00 kr
Filter

398 produkter

Sida
per sida

Kan jag sätta kakel själv?

Vi rekommenderar alltid att vårt kakel sätts av en fackman som har expertis inom området. Att kakla innebär ofta fler steg än själva monteringen, såsom att skära plattor, sätta mönster och hålla koll på att eventuella fuktspärrar är på plats. 

Vad finns det för olika storlekar på kakel?

Kakel finns nuförtiden i alla möjliga färger och former. Byggfabrikens kakel finns generellt enligt traditionella storlekar field tiles som har ett nominellt mått på 15x15 cm och half tiles som är 7,5x15 cm. Utöver det finns också specialbitar såsom hörnbitar och profiler.