Klinker: Granitkeramik

Granitklinker har sina rötter i svensk byggtradition präglad av gedigen hantverkskvalitet och började tillverkas i stor skala under 1930-talet lagom till funkisens genombrott. Granitkeramik är slitstark och har en matt yta som ger en modern känsla och samtidigt gör sig bra i äldre miljöer. Plattorna fungerar utmärkt tillsammans med golvvärme. Serien kan med fördel användas till både vägg och golv i badrum, kök, källare, växthus, uterum, orangeri eller hall.

Våra granitklinkerplattor tillverkas i Portugal enligt traditionella metoder. Det är en torrpressad granitkeramik med en absorptionsgrad på under 0,5 % som gör dem lämpliga för både torra som våta utrymmen. Plattorna bränns vid 1200 grader för högsta kvalitet och färgåtergivning. Den höga temperaturen ger en beständig platta med utmärkta tekniska egenskaper. Bränningstemperaturen, tillsammans med det höga tryck under vilket plattan är pressad, gör även att vatten hindras från att gå in i plattan. Den låga absorptionsgraden gör granitplattorna frostsäkra och gör att de även kan läggas utomhus. Plattan är en ren naturprodukt, tillverkad av 96 % lera och 4 % mineraler.

Granitklinkern är matt och finns i åtta olika kulörer och i tre format vardera. Med en tjocklek på 8 mm. Varje platta avslutas med en minimal rundning. Lägg ditt granitklinkergolv med minimal fog för att hålla mönsterbilden komplett.

För vidare rådgivning eller mönsterritning får du hjälp av vår kundtjänst.

Loading...
Handla enligt
Filter
Tjocklek
Kulör
Loading...
Handla enligt
Filter
Tjocklek
Kulör
Filter

46 produkter

Sida
per sida
Filter

46 produkter

Sida
per sida