Måleriverktyg

Här hittar du Byggfabrikens noggrant utvalda sortiment av verktyg för målning, som förhoppningsvis ska göra ditt arbete roligare men också ge dig ett bättre slutresultat. Från förarbete såsom rengöring innan målning, papp för att täcka golvet och maskeringstejp - till kvistlack, rollers och teleskopskaft. Med rätt verktyg skapar du förutsättningar att ditt måleriprojekt får ett lyckat resultat. 

Filter

20 produkter

per sida
Filter

20 produkter

per sida

Vilka verktyg behövs för att måla?

Vad som behövs för att måla beror såklart på en mängd olika faktorer, är det en vägg eller en hylla, är det inomhus eller utomhus? Låt oss gå titta på vilka verktyg som generellt är bra att ha för att ta dig igenom måleriprojektets olika steg.

Förberedelse inför målning: Först och främst behöver det vara rent där du ska måla och då är en borste och ev. lite såpa/målartvätt bra. Du kan också behöva slipverktyg såsom färgskrapa, stålspackel eller sandpapper. Innan du sätter igång och målar bör du också se till att täcka golv med golvpapp och någon rulle med maskeringstejp för att täcka detaljer i rummet som inte ska målas.

För att slutresultatet ska bli riktigt bra är knepet att inte fuska med förarbetet: Kvistlack på kvistar om det är tidigare obehandlat trä, eller spackel för att bli av med ojämnheter i det som ska målas.

Äntligen dags att måla! Målarfärgen är självklar, men du kan behöva spä färgen med något (förtunning/linolja/vatten). Sedan behöver du en pensel (för hela ditt projekt/för sparmålning) och roller för jämn påstrykning av större ytor. En liten trappstege eller ett teleskopskaft är ofta bra att ha till hands.

När arbetet är utfört, se till att ta hand om dina verktyg så att du kan använda dem till många kommande projekt. 

Lycka till med ditt måleriprojekt!