Morakniv tälj-kit

450,00 kr
Tälj-kit från Morakniv med slöjdkniv och en häst i trä att tälja. Slöjdkniven är välkänd och uppskattad för sin skärpa och precision. Används av slöjdarna i byn Nusnäs, som täljer en av Sveriges mest kända nationalsymboler, Dalahästen. Blad i kolstål.
I webblager
Se lagerstatus i butik
Dalarna i en ask, bokstavligt talat. Med en given kombination av två av våra mest kända Sverigesymboler, en Morakniv och en Dalahäst kan du skapa egna kreationer och nya traditioner.

En Morakniv är alltid tillverkad i Mora, i fabriken som sedan århundraden ligger i byn Östnor.

Innehåller en klassisk slöjdkniv nr 120 och ett dalahästämne av furu. Kniven har ett smalt och spetsigt knivblad i laminatstål, som gör den enkel att arbeta med och en god eggbeständighet. Tillsammans med det korta, smidiga bladet kan du jobba precist och verkligen komma åt alla detaljer. Kniven är en klassisk slöjdkniv med ett behagligt spolformat handtag i naturfärgad björk. Kitet är perfekt att ge bort i födelsedagspresent, julklapp eller ta med som gå bort-present.

Vi rekommenderar att du lägger dalahästen i blöt innan du börjar tälja. Genom att lägga träet i vatten blir det mjukare och lättare att tälja.
  • Art. nr: 140-272
  • Material: Kolstål
  • Användning: Inomhus, Utomhus
  • Tillverkas i: Sverige
Förpackningens mått och vikt
Bredd 125 mm
Höjd 218 mm
Djup 51 mm
Vikt 219 g

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.