Morakniv Classic Nr 2 utan parerskydd

Från 325,00 kr
Morakniv med rödbetsat och spolformat björkskaft, 105 mm långt blad i kolstål. Torka av bladet efter användning och olja gärna med jämna mellanrum. Plastslida ingår.
Tillfälligt slut i webblager
Se lagerstatus i butik
En äkta klassisk hantverkskniv som varit en del av den svenska hantverkstraditionen i över ett sekel. Med ett spolformat rödbetsat björkskaft och ett 2,5 mm tjockt blad av kolstål är ingen uppgift omöjlig. Den är dessutom lätt att återskärpa vilket gör att du kan använda den om och om igen.

En Morakniv är alltid tillverkad i Mora, i fabriken som sedan århundraden ligger i byn Östnor.

De karaktäristiska hantverksknivarna med rödbetsade björkskaft introducerades för omkring hundra år sedan med ambitionen att efterlikna en exklusiv mahognyskaftad kniv. Sedan dess har Morakniv Classic vuxit till att bli en av de mest älskade livsstilsknivarna i världen. En tidlös Morakniv i sin renaste form.

Till skillnad från rostfritt stål kommer alla icke rost-tröga blad, som blad av kolstål, att oxidera och påverkas av fukt och korrosiva miljöer. Ha därför som vana att torka av kniven och olja gärna in bladet efter användning. Var försiktig när du rengör och torkar bladet så att du inte skadar dig. En del knivanvändare gör en egen patinering för att få ett mindre känsligt blad genom att sticka in knivbladet i en frukt några timmar eller behandla bladet med varm vinäger.
  • Användning: Inomhus, Utomhus
  • Tillverkas i: Sverige

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.