Väggfärg 321 Vit 1 liter

Från 495,00 kr
Vit ekologisk matt tak- och väggfärg. Tål våtavtorkning och har hög täckförmåga. Färgen är vegansk, biologiskt nedbrytbar och certifierat emissionsfri.
Hur mycket färg behöver jag?
Tillfälligt slut i webblager
Se lagerstatus i butik
Matt väggfärg för användning inomhus. Auros patenterade bindemedel Replebin® ger fördelar med kort torktid och att färgen behåller sin vithet över tid. Färgen har hög täckförmåga, god vidhäftning vid underlaget och är avtorkningsbar. Den målade ytan blir antistatisk och drar inte åt sig smuts eller damm.

Väggfärgen är diffusionsöppen och tillåter den naturliga fuktomsättningen som sker i en byggnad utan att binda fukt i väggarna, vilket ger en bra inomhusmiljö för både byggnad och för dem som vistas i byggnaden.

Färgen framställs av växtextrakt, krita, mineraler och jordpigment, med ett bindemedel som består av alkohol från växter och organiska syror. Färgen innehåller inget konserveringsmedel.

Glanstal: En färgs glanstal anges i en skala från 1 till 100 och betecknar hur matt eller blank en färg är. 1 är helmatt och 100 är helblank. Auros väggfärg har glanstal ca 5. Glanstalet kan variera beroende på kulör.

Väggfärg 321 är vår standardfärg som är lämplig för de flesta miljöer inomhus.

Auro Väggfärg kan målas på rena, putsade ytor, spacklade ytor, tapet och på gamla, matta ytbehandlingar. Färgen är vattenlöslig och kan målas på ytor tidigare målade med plastfärg (vanlig vattenburen väggfärg). Provstrykning på underlag rekommenderas. Är färdig att användas utan spädning, men kan spädas med vatten (max 10%). Är övermålningsbar och torr efter ca 4-6 timmar, men behöver ca 48 timmar för att genomhärda.

Använd pensel med syntetisk borst eller blandborst och syntetisk roller. Färgen kan sprutmålas.

- Öppenporig (sd-värde < 0,1 m)
- Vithet: 98
- Opacitet (kontrastförhållande): klass 2
- Glansgrad (mätvinkel 85°): matt
- Täckning/åtgång (vid 0,11 l/m2) 9m2/liter
- Nötning: klass 2 (tvättbar enligt DIN EN 53778)
  • Tillverkas i: Tyskland

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.