INSPIRATION/PROJEKT

Klinkergolv på Restaurang Prinsen

I centrala Stockholm ligger Restaurang Prinsen. Här har den legat sedan 1897 och har med sin rejäla och varma atmosfär varit ett andra hem för Stockholms gedigna arsenal av kulturarbetare, konstnärer, affärs -och mediafolk.

FAKTA OM PROJEKTET

 

Projektering och leverans av klinkergolv med specialplattor.

 

Uppdragsgivare: Krögaren Peter Nordin

Adress: Birger Jarlsgatan i Stockholm

År: 2004

 

 

FAKTA OM PROJEKTET

Projektering och leverans av klinkergolv med specialplattor.


Uppdragsgivare: Krögaren Peter Nordin

Adress: Birger Jarlsgatan i Stockholm

År: 2004

Det är inte alltid så lätt att föreställa sig hur ett mönstrat klinkergolv kommer att se ut i större skala men hos Prinsen i Stockholm kan du verkligen få ditt lystmäte med många kvadratmeter i samma rum. På golvet med en yta på ca 100 kvm ligger Victorian Floor Tiles av mönstret Edinburgh med 69 plattor av den handmålade mönstrade klinkerplattan Wellesley utplacerad på sina ställen längs med gångstråken. Mönstret Edinburgh
består av tre olika klinkerplattor; röda, större kvadratiska bitar, svarta rektangulära bitar och en mindre storlek ljusbruna kvadrater.

Bardisk med barstolar i trä på mönstrat klinkergolv. Bardisk med barstolar i trä på mönstrat klinkergolv.
Restaurangdel med bord med vita dukar och trästolar på klinkergolv av Victorian Floor Tiles. Restaurangdel med bord med vita dukar och trästolar på klinkergolv av Victorian Floor Tiles.

Ett bevis på att det går om man vill är att golvet lades under en vecka, på nätterna, medan restaurangen fortfarande höll öppet under dagarna. Golvet ligger idag fortfarande perfekt med trådtunna fogar.


Ägaren Peter Nordin driver också stockholmsklassikerna Wienercaféet, Zinkgrill och Il Tempo som även de är inredda med mycket ur Byggfabrikens sortiment.

Restaurangdel med bruna lädersäten, vita dukar och ett mönstrat klinkergolv. Restaurangdel med bruna lädersäten, vita dukar och ett mönstrat klinkergolv.
Mönstrat klinkergolv i bruna och svarta nyanser lagt på diagonalen. Mönstrat klinkergolv i bruna och svarta nyanser lagt på diagonalen.
Restaurangdel med bord med vita dukar på ett mönstrat klinkergolv av Victorian Floor Tiles. Restaurangdel med bord med vita dukar på ett mönstrat klinkergolv av Victorian Floor Tiles.