INSPIRATION/PROJEKT

Renovering av sekelskifteslägenhet

Renovering av lägenhet i Malmö under hösten 2015. Lägenheten var en sekelskifteslägenhet med stora rum i fil med parkettgolv, takstuckaturer och dörr- och listsnickerier av hög kvalitet och bevarade originaldetaljer.

FAKTA OM PROJEKTET

 

Renovering i sekelskiftesstil i helentreprenad av Byggfabriken med Byggfabrikens produkter samt produktion av måttbyggt kök.

 

Uppdragsgivare: Privatkund

Adress: Södra Förstadsgatan, Malmö

År: 2015

 

 

FAKTA OM PROJEKTET

Renovering i sekelskiftesstil i helentreprenad av Byggfabriken med Byggfabrikens produkter samt produktion av måttbyggt kök.


Uppdragsgivare: Privatkund

Adress: Södra Förstadsgatan, Malmö

År: 2015

En grundlig  och varsam renovering

All el drogs om i befintliga och nya rör och infällda dosor samt en del utanpåliggande strömbrytare, även kallade kulodosor, allt i vit bakelit. 

Måttbyggt kök i sekelskifetsstil målat med grön linoljefärg. Måttbyggt kök i sekelskifetsstil målat med grön linoljefärg.
Revoverad hall i sekelskifteslägenhet med bevarade originaldetaljer. Revoverad hall i sekelskifteslägenhet med bevarade originaldetaljer.

Ett måttbyggt kök i sekelskiftesstil, men med en del dolda moderna lösningar, ritades och byggdes i Byggfabrikens eget snickeri för att sedan monteras på plats. Efter montering målades de med linoljefärg i kulören Ljus Oliv på skåp och lådor medan stommarna målades i kulören Vit Gräddton.

Som stänkskydd sattes Half Tile-kakel i kulör Brilliant White i tegelförband.

Måttbyggt kök med vita porslinsknoppar och tapetserad vägg i bakgrunden. Måttbyggt kök med vita porslinsknoppar och tapetserad vägg i bakgrunden.
Grönmålat, måttbyggt kök med kaklad vägg av vita half tiles i tegelförband. Grönmålat, måttbyggt kök med kaklad vägg av vita half tiles i tegelförband.

Tak och väggar spacklades och målades sedan med vår ekologiska väggfärg från Auro, 524 i kulörerna Gråpäron, Ljus pärlgrå, Varmvit och Champagne. Några väggar tapetserades med mönstret Willow från Morris & Co
Alla snickerier slipades varsamt och målades därefter.

Serveringsgång med bevarade snickerier i sekelskifteslägenhet. Serveringsgång med bevarade snickerier i sekelskifteslägenhet.
Vardagsrum med bevarade originalsnickerier i sekelskifteslägenhet. Vardagsrum med bevarade originalsnickerier i sekelskifteslägenhet.

Även badrummet renoverades och fick Victorian Floor Tiles, Hexagon Red på golvet och kakel på väggarna i Half Tile Ivory.

En ny gästtoalett gjordes med högspolande wc, och med samma golv som i badrummet. På väggarna sattes kakel i samma kulör som badrummet, men i större format, den kvadratiska kakelplattan Field Tile Ivory.

Handfat på gästtoalett med cremefärgade, halvkaklade väggar. Handfat på gästtoalett med cremefärgade, halvkaklade väggar.
Toalett med högspolande WC med kopparrör och porslinscistern. Toalett med högspolande WC med kopparrör och porslinscistern.