Sned fotlamphållare vit

Från 325,00 kr
Fotlamphållare av glaserat porslin. 15° vinkel. Diameter på sockel: 70 mm. Sockelhöjd 63 mm. E27-sockel, 100W.
Tillfälligt slut i webblager
Se lagerstatus i butik
En fotlamphållare kan monteras både på vägg och i taket. Fotlamphållaren fungerar med såväl inbyggd som utanpåliggande el.

För utanpåliggande el behöver du skapa en genomgång för kabeln. På insidan av porslinssockeln har du en markerad försänkning i porslinet som gör att porslinet är tunnare där. Där knackar du med små men bestämda knack med den spetsiga delen på en elhammare (en hammare med en spets på baksidan av huvudet) på utsidan av sockeln, alltså på den glaserade sidan. Då kommer det att flisa för flisa bildas en urfasning. Håll på tills den är så stor att kabeln kan ta sig genom när fotlamphållaren sitter dikt an mot underlaget.


En fotlamphållare är inte lämplig för montering i badrum då den är öppen och saknar glaskupa och packningar för att hålla tätt för vatten.


Ifö Electric i Bromölla, på gränsen mellan Skåne och Blekinge, har i mer än 100 år satsat på keramik – naturens eget material. Deras belysningsarmaturer har blivit svenska klassiker designade av bland annat Sigvard Bernadotte på 60-talet, Knud Holscher på 80-talet, Duoform på 00-talet och nu senast Kauppi & Kauppi. Tillverkade i pressat porslin som inte bara är vackert att titta på utan även har oöverträffade egenskaper vad det gäller värme, kyla, vatten och vind.
  • Användning: Inomhus
  • IP-klass: IP20
  • Stilepok: Art Deco (20- och 30-tal), Funkis (30- och 40-tal)
  • Tillverkas i: Sverige

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.