Linolja, Penselolja - 500 ml

249,00 kr
Traditionell kokt linolja. Används som skinnhindrande medel över linoljefärg som skall sparas, eller till att förvara färgbemängda penslar så de inte torkar och blir stela.
I webblager
Se lagerstatus i butik
Kokningsreceptet till Mandelsgrens penselolja kommer från 1799. Dess främsta egenskap är att den gör att yttorkningen på linoljan fördröjs. Den kallas penselolja eftersom den är speciellt bra att förvara penslarna i. Torka bara av penseln med en trasa efter målning och ställ i oljan till nästa gång om en vecka, eller om tre månader, det spelar ingen roll. Då tar du bara upp penseln, torkar ur den, och doppar i färgen igen.
Penseloljan innehåller inga metallsalter, sickativ eller andra tillsatser. Dess främsta uppgift är att fördröja linoljans torkning på ytan och kan användas som tillsats i lasyrolja eller som bindemedel i konstnärsfärg eller oljebaserade färgpastor.
Penseloljan är också en miljövänlig anti-skin-agent till oljefärger. En tesked penselolja överst och färgen håller sig länge i burken utan att bilda skinn på ytan.

Mandelgrens linoljor renas genom lagring, filtrering och kokning enligt recept från 1700 och 1800-talen. Linet odlas i Skandinavien, lagras under vintern och pressas på våren för att sedan lagras ett år innan den kokas.
  • Art. nr: 410-141
  • Användning: Inomhus, Utomhus
  • Tillverkas i: Sverige
Förpackningens mått och vikt
Bredd 60 mm
Höjd 270 mm
Djup 60 mm
Vikt 922 g

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.