Linsåpa 5 liter

Från 95,00 kr
Linoljesåpa för såpaskurning av golv samt allmän rengöring. Överfettad såpa gör att en mindre andel av oljan inte låter sig försåpas utan stannar kvar i virket som ytskydd. Linsåpan fungerar även utmärkt till rengöring av penslar.
Tillfälligt slut i webblager
Se lagerstatus i butik
Hantverksmässigt tillverkad av svensk avslemmad, rå, kallpressad linolja helt utan tillsatser. Biologiskt nedbrytbar. Du kan använda den som rengöringsmedel, i tvättmaskinen och i kök, badrum, på penslar, trä/sten, plastgolv eller bänkar. Ett miljövänligt och skonsamt alternativ för rengöring av alla olika typer av ytor.

Allbäck gör linoljeprodukter för fönsterrenovering och byggnadsvård bestående av avslemmad linolja. Oljan renas efter recept av Johan Conrad Gutle från 1799. Linoljan är snabbtorkande. Linet odlas i Sverige. Det mogna linfröet pressas utan uppvärmning. Därefter avslemmas och filtreras oljan för att erhålla en steril produkt utan föroreningar.

Normal rengöring: 1 dl såpa till en hink med vatten. I kalkrikt vatten kan ett vitt flock bildas i blandningen. Detta påverkar inte tvättkraften.

Såpskurning av nytt eller slipat trägolv: Fukta golvet med kallt vatten för att undvika fläckar. Skura in såpvatten blandat i proportion 50/50 i golvet. Låt torka.

Äkta såpa löser gammal linoljefärg och därför en bra hjälp vid t ex fönsterrenovering; lägg målade beslag i ett såpbad över natten, på morgonen är det enkelt att tvätta beslagen rena från färg.
  • Användning: Inomhus, Utomhus, Våtrum
  • Tillverkas i: Sverige

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.