Julgransmatta Karin Larsson

1 495,00 kr
Julgransmatta med handtryckt motiv på klassisk juteväv. Motivet är hämtat från Karin Larssons broderier på Carl Larssongården i Sundborn. Mattan är 110 cm i diameter.
I webblager
Se lagerstatus i butik
Mönstret kommer från löparen Släktträdet, som är formgiven av Karin Larsson 1897 och finns på Carl-Larssongården i Sundborn. Löparen föreställer två släktträd. Det ena släktträdet med runda symboler representerar de sju barnen i familjen Larsson. Trädet med trekantiga symboler sägs gälla släkten bakåt i tiden.
Med sina tunna organiska linjer har det influenser från jugendstil och Art Nouveau binds mönstret ihop av ett rotsystem i en förskjuten symmetri.

Omarbetning av mönstret till matta: Liebling Malmö. Tryckt för hand hos Frösö Handtryck.

Lilla Hyttnäs har kommit att få representera bilden av ett svenskt konstnärshem och har även präglat sättet vi ser på svensk inredningsstil. Vill du veta mer om Karin Larsson och hennes visioner för familjens hem kan du läsa i bloggen.

Officiell partner för bevarandet av Carl Larsson-gården Sundborn och kulturarvet efter Carl och Karin Larsson. Mattan är framtagen i ett samarbete mellan Byggfabriken och Carl Larsson-gården.

Producerad av och för Byggfabriken och säljs unikt hos Byggfabriken och Carl Larsson-gården.
  • Art. nr: 953-111
  • Material: Jute
  • Diameter: 110 mm
  • Tillverkas i: Sverige
Förpackningens mått och vikt
Bredd 570 mm
Höjd 450 mm
Djup 50 mm
Vikt 500 g

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.