Strömbrytare Kron Vred

Från 890,00 kr
Anpassa Strömbrytare Kron Vred
1 x Glasplatta   + 300,00 kr
1 x Strömbrytare Kron Vred   + 590,00 kr

* Obligatoriska fält

890,00 kr

Strömbrytare med kronfunktion. Komplett med glasplatta. 10A 250V. Tänk på att tapetsera efter montering för att tapeten ska synas under glasskivan.
I webblager
Se lagerstatus i butik
Kronströmbrytare används när två ljuspunkter ska tändas och släckas från en plats. Namnet kommer av äldre ljuskronor och kristallkronor som ofta hade flera ljuskällor i samma krona. En kronströmbrytare ger då möjlighet att tända lite eller mycket. Har du flera ljuskällor i ett rum där du vill ha vissa släckta och vissa tända? Då är en kronströmbrytare lösningen. Kronströmbrytaren finns med vred eller vipp.
En kronströmbrytare med vred har fyra lägen: 
Läge 1: släckt
Läge 2: endast ena lampan tänd
Läge 3: båda lamporna tända
Läge 4: endast andra lampan tänd
Historik och tidsperiod
De första strömbrytarna med ringar av glas kom på 1920-talet och var en del av modernismens nya funktionella formspråk. Strömbrytare med glasplatta syns i Bauhausbuch Nr.3 – Ein Versuchshaus des Bauhauses in Weimar (Adolf Mayer, 1924).

I Sverige var strömbrytare med glasplatta vanligt i funkisbebyggelse från 1920-talet till 1940-talet. Baksidan av glaset målas eller tapetseras och strömbrytaren blir en del av väggen – material och funktion i ett, helt i funktionalismens anda.
  • Art. nr: 715-415
  • Användning: Inomhus
  • Stilepok: Art Deco (20- och 30-tal), Funkis (30- och 40-tal)
  • Tillverkas i: Tyskland
Produkten består av

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.