Emaljskylt vit 43

Från 1 095,00 kr
Vit botten med svart ram och siffra, klassisk modell. Tänk på att skyddsfilmen som sitter på kanten av skylten ska vara kvar.
Tillfälligt slut i webblager
Se lagerstatus i butik
Finns i nummer 1-50 i scrollista. Kontakta info@byggfabriken.com om du önskar beställa ett annat nummer.
Byggfabrikens emaljskyltar är tillverkade enligt gammal svensk hantverkstradition och äldre förlagor. Skyltarna är handgjorda i Sverige sedan 1893.

Emaljskyltar blev vanliga under slutet på 1800-talet. Sedan dess har de varit populära genom sekelskiftet 1900, 1920-talet och funkis, främst för sin levande yta och att de håller sig blanka och fina över tid. Emaljen gör skylten väderbeständig och skyddar från rostangrepp.
En emaljskylt kan hålla i princip hur länge som helst så länge emaljen skyddas från sprickor eller avslagna flisor som gör att fukt tillåts komma in.


Skyltarna är kupade för att vara formstabila. Texten ligger i relief mot bakgrunden vilket vittnar om att skyltarnas glasemalj bränns i flera lager. Skruvhålen är försedda med öljetter så att emaljen inte ska spricka när man skruvar fast skylten. Även baksidan av skylten är emaljerad för att förhindra rostangrepp.
  • Användning: Inomhus, Utomhus, Våtrum
  • Stilepok: Sekelskifte (1900-tal), Art Deco (20- och 30-tal)
  • Tillverkas i: Sverige

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.