Draghandtag Arkiv 96 mm

Från 195,00 kr
Lådhandtag av polerad mässing framtagen i samarbete med Kauppi & Kauppi. Levereras med genomgående skruv.
Tillfälligt slut i webblager
Se lagerstatus i butik
Arkiv är en beslagskollektion utan en exakt stilhistorisk tillhörighet. Arkiv får gärna vara ett folkhemsbeslag som passar i många olika typer av bostäder. Både i äldre hem som i nybyggda hus och lägenheter.

Arkiv har mjukt rundade kurvaturer som möter fingrar och händer på ett behagligt och vänligt sätt, handtagens insida är exempelvis lätt välvt för att möta handen. Beslagen har ett samtidigt modernt formspråk som klassiskt, samtida och traditionellt, och kan föra tankarna till stiliserade schackpjäser såväl som till gamla bygelhandtag.

Beslagskollektion Arkiv omfattar draghandtag i tre olika längder, samt två knoppar med och utan fot tillverkade av varmpressad mässing för en mycket hög formprecision. Beslagen förfinas i flera steg och poleras. En process som också ger en subtil hantverksmässig individualitet till varje produkt.

I skapandet av serien Arkiv har Byggfabriken samarbetat med malmöbaserade designerduon Kauppi & Kauppi. Johan och Nina har tidigare arbetat med design i alla skalor, från rumsliga projekt till taktila objekt i handens skala. Kauppi & Kauppi har designsamarbeten inom inredning, produktdesign och industridesign, strategiska och kreativa tjänster bakom sig samt en övergripande designkunskap. Deras breda erfarenhet och tidigare samarbeten imponerade på oss och gjorde dem till ett självklart val av samarbetspartner.
  • Användning: Luckor, Inomhus, Våtrum
  • Stilepok: 1800-tal och tidigare, Sekelskifte (1900-tal), Jugend (00- och 10-tal), Art Deco (20- och 30-tal), Funkis (30- och 40-tal), Senfunkis (50- och 60-tal)
  • Tillverkas i: Polen

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.