Hyllplan Läsrummet 800 mm

325,00 kr
Hyllplan av furu med lutad profil i framkant.
I webblager
Se lagerstatus i butik
I läsrummet på Lilla Hyttnäs hittade vi en hylla som var så fin att vi bestämde oss för att nytillverka den. Med sina konsoler i form av utdragna trianglar får hyllan en smäcker jugendstil.

I samma rum hittas en liten hylla med böcker av August Strindberg som är monterad uppe vid taget, mot en bjälke vilket gör att det inte går att ta ut böckerna. Bakgrunden till den mystiska placeringen har sin egen historia. Strindberg var under en tid en god vän till paret Larsson men då Strindberg under en middag rev av några vad Carl uppfattade som elaka skämt om hans fru tog vänskapen ett abrupt slut och hyllan fick sin originella plats.

Hyllan återfinns även i en av Carl Larssons avbildningar av familjens liv och leverne på Lilla Hyttnäs. Målningen heter "Kersti i Läsrummet".

Kan målas, betsas, vaxas eller oljas.

Lilla Hyttnäs har kommit att få representera bilden av ett svenskt konstnärshem och har även präglat sättet vi ser på svensk inredningsstil. Officiell partner för bevarandet av Carl Larsson-gården Sundborn och kulturarvet efter Carl och Karin Larsson. Hyllan är framtagen i ett samarbete mellan Byggfabriken och Carl Larsson-gården.

Producerad av och för Byggfabriken i vårt eget snickeri och säljs unikt hos Byggfabriken och Carl Larsson-gården.
  • Art. nr: 241-172
  • Användning: Inomhus
  • Stilepok: Jugend (00- och 10-tal), 1800-tal och tidigare, Sekelskifte (1900-tal)
Förpackningens mått och vikt
Bredd 800 mm
Höjd 24 mm
Djup 240 mm
Vikt 4,56 kg

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.