Nyckel till Kammarlås

145,00 kr
Nyckelämne till kammarlås. Passar de flesta maskinsmideslås. Beroende på låsfabrikat kan ämnet behöva filas för att passa.
Skickas nästa vardag
Se lagerstatus i butik
Förlagan till nyckeln sitter i ett kammarlås i en av dörrarna i Carl och Karin Larssons hem, Lilla Hyttnäs i Sundborn, Dalarna. Karin Larsson skapade sin egen stil som lånade influenser både av nationalromantiken och Arts and Crafts-rörelsens inredningsidéer. Då huset byggdes ut i flera omgångar, i takt med att familjen Larsson växte, skiljer dörrarna sig åt men är alla försedda med olika former av kammarlås. Ett kammarlås sitter i dörren mellan läsrummet och Carls arbetsrum. Arbetsrummet, som även har en gästsäng för övernattande gäster, har haft många prominenta nattgäster som Prins Eugen, Selma Lagerlöf och Anders Zorn. Särskilt betydelsefulla gäster fick även äran att skriva ett par rader på skåpet som en hälsning.

Nyckelämnet är framtaget i ett samarbete mellan Byggfabriken och Carl Larsson-gården.
Lilla Hyttnäs har kommit att få representera bilden av ett svenskt konstnärshem och har även präglat sättet vi ser på svensk inredningsstil. Vill du läsa mer om Karin Larsson och hennes visioner för familjens hem kan du läsa mer i bloggen.
På utsidan av dörren sätts vanligtvis en tunn nyckelskylt.
Producerad av och för Byggfabriken, säljs unikt hos Byggfabriken och Carl Larsson-gården.
  • Art. nr: 543-502
  • Material: Järn
  • Stilepok: 1800-tal och tidigare, Sekelskifte (1900-tal)
  • Tillverkas i: Polen
Förpackningens mått och vikt
Bredd 10 mm
Höjd 37 mm
Djup 103 mm
Vikt 41 g

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.