Portlampa Sorgenfri

5 950,00 kr
Klassisk portlampa i koppar med opalt glas i sidan och botten. Invändig belysning lyser upp siffrorna. 175 mm bred och bygger 205 mm ut från vägg. c/c mellan skruvhål på baksidan 118 mm. 230 V, E 27 sockel. Bottenplatta: 131x172 mm
Beställningsvara
Se lagerstatus i butik
Lampan lyser upp både husnumret och porten undertill. Den tillverkas på beställning efter önskat nummer och eventuella bokstäver.

Skriv önskad siffra i textrutan "Meddelande till Byggfabriken" i kassan. Max 3 tecken, t.ex. 12d. Finns siffror 1-9 samt bokstäver a-f.

Portlampan produceras efter äldre förlaga av och för Byggfabriken och säljs unikt hos Byggfabriken.


Möjligheten finns även att lägga in andra siffror eller bokstäver efter eget val. Maxantal tecken som ryms är 3-4 beroende på teckenbredd.

Sorgenfri är en lampa med både en form och funktion som stämmer överens med originalets kvalitet och utseende, både som ny och över tid när kopparn har oxiderat till en matt, grågrön kulör. Den dök först upp på våra fasader under slutet av 1920-talet i takt med att elektriskt ljus blev en möjlighet för fler. Den var oerhört modern för tiden med lampa och husnummer i ett och erbjöd en smidig lösning för att visa vägen till rätt port.

Läs gärna mer i bloggen om förlagan till produkten och hur den fått sitt namn.
  • Art. nr: 638-101
  • Kulör: Vit
  • Material: Koppar
  • Användning: Inomhus, Utomhus
  • IP-klass: IP43
  • Stilepok: Art Deco (20- och 30-tal), Funkis (30- och 40-tal)
Förpackningens mått och vikt
Bredd 175 mm
Höjd 175 mm
Djup 205 mm
Vikt 1,00 kg

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.