Pelargonhylla fönster

3 250,00 kr
Pelargonhylla av furu i sinkad konstruktion för placering i fönster.
Tillfälligt slut i webblager
Se lagerstatus i butik
Förlagan till pelargonhyllan finns i Karin och Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Sundborn. Till skillnad från förlagan som är golvstående för att placeras framför fönstret, är vår nytolkning något mindre och lägre och är tänkt att placeras direkt i fönstret. Vi har bevarat hantverkskänslan genom en konstruktion med skarvning mellan hyllplanen som ger stabilitet och en hantverksmässig kvalitet och ett klassiskt utseende. Trappstegen på hyllan skiljer sig åt i djup och höjd för erbjuda en dynamisk användning när du vill placera krukor av olika storlek eller blanda växter och andra ting. Möjligheterna är många!

Kan målas, betsas, vaxas eller oljas.

Pelargonhyllan återfinns i en av Carl Larssons avbildningar av familjen Larssons liv på Lilla Hyttnäs. Målningen heter ”Brevskrivning” och vi ser hyllan i bakgrunden med två yviga pelargoner som klättrar på trappstegen.

Lilla Hyttnäs har kommit att få representera bilden av ett svenskt konstnärshem och har även präglat sättet vi ser på svensk inredningsstil. Vill du läsa mer om Karin Larsson och hennes visioner för familjens hem kan du läsa mer i bloggen.

Officiell partner för bevarandet av Carl Larsson-gården Sundborn och kulturarvet efter Carl och Karin Larsson. Hyllan är framtagen i ett samarbete mellan Byggfabriken och Carl Larsson-gården.

Producerad av och för Byggfabriken i vårt eget snickeri och säljs unikt hos Byggfabriken och Carl Larsson-gården.
  • Art. nr: 241-140
  • Kulör: Vit
  • Material: Obehandlat trä
  • Bredd: 162 mm
  • Höjd: 318 mm
  • Längd: 762 mm
Förpackningens mått och vikt
Bredd 780 mm
Höjd 330 mm
Djup 160 mm
Vikt 1,75 kg

@byggfabriken - Inspirera & Inspireras

Byggfabriken på Instagram. Tagga med @byggfabriken så kan din bild synas här.